Jesenske čarolije: Top sedam turističkih destinacija za posjetiti ove sezone

GS
Foto: AdobeStock

Jesen je čarobno godišnje doba kada se priroda transformiše u prelijepu paletu boja, a temperatura postaje ugodna za putovanja.

Ako tražite savršene destinacije za jesenje putovanje, evo nekoliko nevjerovatnih prijedloga:

1. Kanada - Ontario i Kvebek

 Ova kanadska pokrajina postaje prava slika jeseni sa drvoredima crvenih i žutih listova. Posjetite Toronto i Montreal kako biste uživali u šarmu ovih gradova i istražili obližnje nacionalne parkove.

2. Vinska dolina u Kaliforniji

Jesen je idealno vrijeme za posjetiti ovo područje. Vinogradi su u punom cvatu, a vinske ture i degustacije su nezaboravno iskustvo.

3. Amsterdam, Nizozemska

Vjetrovi donesu osvežavajući zrak, a kanali i parkovi postaju prelepi sa zlatnim lišćem. Istražite šarmantne ulice i muzeje u ovom evropskom gradu.

4. Japanska brda Fudži

Jesen u Japanu donese čarobnu transformaciju drveća u prelijepe nijanse crvene i žute. Ovo je idealno vrijeme za posjetiti planinu Fudži i okolna jezera.

5. Bavarska, Njemačka

 Ovdje ćete pronaći slikovite srednjovijekovne gradove i planine prekrivene šumama u punom sjaju jeseni. Posjetite Oktoberfest i kušajte tradicionala jela.

6. Edinburg, Škotska

 Jesen u Škotskoj donese dramatične pejzaže i manje gužve. Posetite Edinburgski zamak i uživajte u škotskoj kulturi.

7. Sjeverna Kalifornija

Ovdje ćete pronaći prelijepe šume sekvoje koje postaju čarobne u jeseni. Nacionalni park Redvud i jezero Tahoe nude spektakularne prirodne ljepote.

Neovisno o vašem odabiru, jesen je divno vrijeme za istraživanje svijeta. Bilo da tražite slikovite prirodne ljepote, kulturu ili gastronomska iskustva, ove destinacije će vas očarati svojom jesenjom čarolijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana