Хвар као град духова: Свега 66 туриста тренутно у граду

Г.С.
Хвар као град духова: Свега 66 туриста тренутно у граду

Колико је коронавирус наштетио хрватском туризму, најбоље показује примјер Хвара.

“Бројке су катастрофалне, никада у историји хварског туризма град Хвар није имао овако лоше резултате, у ово доба године. Сада се у Хвару одмара, бројком и словом 66 страних туриста, док је прошле године у ово вријеме у Хвару било 4588 гостију” , изјавио је за Слободну Далмацију Тео Јеличић, потпредсједник градског вијећа града Хвара.

“Ово су поражавајуће бројке и када сам их ја у петак добио, нисам могао вјеровати својим очима, иако сам знао да је стање катастрофално” изјавио је Јеличић.
Дакле, град Хвар, за сада ове године, биљежи пад од 96 одсто долазака туриста, а у исто вријеме биљежи пад од 91 одсто у ноћењима, преноси Јутарњи лист.

“Од ових 66 туриста, који су успркос свему дошли у Хвар, нешто је Словенаца, Аустријанаца, Нијемаца и Чеха. Да би вам приближио каква је ситуација у Хвару, најбоље говори податак да је тренутно у Граду отворено, највише између 20 и 30 одсто свих угоститељских објеката, а од 14 хотела отворена су њих три”, каже Јеличић који истиче како нема оптимизма ни за идућа два мјесеца јер се резервације отказују.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана