Hvar kao grad duhova: Svega 66 turista trenutno u gradu

G.S.
Hvar kao grad duhova: Svega 66 turista trenutno u gradu

Koliko je koronavirus naštetio hrvatskom turizmu, najbolje pokazuje primjer Hvara.

“Brojke su katastrofalne, nikada u istoriji hvarskog turizma grad Hvar nije imao ovako loše rezultate, u ovo doba godine. Sada se u Hvaru odmara, brojkom i slovom 66 stranih turista, dok je prošle godine u ovo vrijeme u Hvaru bilo 4588 gostiju” , izjavio je za Slobodnu Dalmaciju Teo Jeličić, potpredsjednik gradskog vijeća grada Hvara.

“Ovo su poražavajuće brojke i kada sam ih ja u petak dobio, nisam mogao vjerovati svojim očima, iako sam znao da je stanje katastrofalno” izjavio je Jeličić.
Dakle, grad Hvar, za sada ove godine, bilježi pad od 96 odsto dolazaka turista, a u isto vrijeme bilježi pad od 91 odsto u noćenjima, prenosi Jutarnji list.

“Od ovih 66 turista, koji su usprkos svemu došli u Hvar, nešto je Slovenaca, Austrijanaca, Nijemaca i Čeha. Da bi vam približio kakva je situacija u Hvaru, najbolje govori podatak da je trenutno u Gradu otvoreno, najviše između 20 i 30 odsto svih ugostiteljskih objekata, a od 14 hotela otvorena su njih tri”, kaže Jeličić koji ističe kako nema optimizma ni za iduća dva mjeseca jer se rezervacije otkazuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana