Древна мјеста у Грчкој отворена од 18. маја

Тањуг
Древна мјеста у Грчкој отворена од 18. маја

АТИНА - Грчка ће након два мјесеца 18. маја поново отворити древна мјеста за посјетиоце, укључујући чувени Акропољ изнад Атине, саопштиле су грчке власти.

Древни споменици и музеји у Грчкој затворени су средином марта, у оквиру ванредних мјера грчких власти са циљем заустављања пандемије вируса корона.

Ограничења у Грчкој се постепено укидају ове седмице.

Грчки министар културе Лина Мендони изјавила је да ће музеји бити поново отворени средином јуна, док ће догађаји на отвореном бити дозвољени средином јула, уз наставак поштовања правила о социјалном дистанцирању.

Многа историјски значајна мјеста представљају основу за развој грчког виталног туристичког сектора, те ће власти пробати да привуку посјетиоце након забране путовања и увођења ванредних мјера које су довеле до отказивања резервација током туристичке сезоне.

Стотине музичара, глумаца и умјетника протестовали су испред зграде грчког парламента у Атини, тражећи већу подршку за свој сектор.

Демонстранти су кредом на улици исписали „Овдје смо“, држећи огромну позоришну лутку.

Музичари у Солуну свирали су омотани црвено-бијелом траком за обиљежавање кордона.

Многи музичари емитовали су своје наступе путем интернета за оне који су затворени у кућама од фебруара, када је у Грчкој пријављен први случај заразе вирусом корона у тој земљи.

„Остали смо код куће, али нисмо ћутали“, наводи се у саопштењу синдиката умјетника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана