Чувајте се медвједа ако идете на ове скијашке дестинације!

GS
Foto: FTW

У свијету постоје одређене скијашке дестинације које су познате по изазовима које представљају сусрети са дивљим медвједима.

"Дивљи врхови" у канадским планинама су познати по неколико инцидената гдје су медвједи приступили скијашима на стази. Прошле сезоне, искусни скијаш Марк Томпсон суочио се с медвједом док је скијао. Срећом, брза реакција и исправна употреба спреја за медвједе омогућиле су му да избјегне озбиљне посљедице.

"Сјеверна дивљина" у Аљасци такође је подручје гдје скијаши морају бити посебно опрезни. Инциденти, попут сусрета с медвједима на стази, наглашавају важност поштовања дивљих животиња и предузимања превентивних мјера.

Ове дестинације активно раде на образовању посјетилаца о сигурносним процедурама и пружању информација о понашању у случају сусрета с медвједом како би се очувала безбједност скијашке заједнице и дивљих становника тог подручја, преноси Глас Српске.

У Јужној Америци, "Андске стрмине" у Чилеу привлаче авантуристе, али и медвједе у потрази за храном. Скијашица Исабела Родригез недавно је подијелила своје искуство суочавања с медвједом док је истраживала "Вулкан ски пут". Овај сусрет наглашава важност сарадње између скијашке заједнице, локалних власти и стручњака за заштиту дивљих животиња како би се осигурала одржива коегзистенција између људи и медвједа на овим дивљим стазама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана