Бриселски аеродром први у Европи по броју кашњења

Танјуг
Foto: Анадолија

БРИСЕЛ- Првих дана јула на бриселском аеродрому ”Завентем” каснило је чак 72 процента летова, што белгијски национални аеродром ставља на прво мјесто листе одлагања летова на европским аеродромима.

Према подацима Званчног водича за авијацију (ОАG), иза бриселског аеродрома, по броју кашњења налазе се аеродроми- у Франкфурту ( 68 одсто), аеродром у Ајнховену ( 67%), Лутон аеродром у Лондону ( 66%), аеродроми у Будимпешти и Лисабону ( 65%), Шарл де Гол у Паризу ( 62%) и Шипхол у Амстердаму ( 61%).

Истовремено, највише отказаних летова биљежи аеродром у Франкфурту ( 7,8 %), Шипхол ( 5, 2%) и лисабонски аеродром ( 4,2%), док је са бриселског аеродррома почетком јула отказано 2,5 % летова.

Њемачка авио-компанија Луфтханза јуче је објавила да ће до краја августа 2000 летова ка и са аеродрома у Франкфурту и Минхену бити отказано, углавном због недостатка особлља.

Раније ове године, Европско трговинско удружење за аеродроме најавило је да ће већи број људи који одлазе на одмор након ублажавања ограничења ковид19 и недостатак особља изазвати поремећаје и кашњења на двије трећне аеродрома широм Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана