Briselski aerodrom prvi u Evropi po broju kašnjenja

Tanjug
Foto: Anadolija

BRISEL- Prvih dana jula na briselskom aerodromu ”Zaventem” kasnilo je čak 72 procenta letova, što belgijski nacionalni aerodrom stavlja na prvo mjesto liste odlaganja letova na evropskim aerodromima.

Prema podacima Zvančnog vodiča za avijaciju (OAG), iza briselskog aerodroma, po broju kašnjenja nalaze se aerodromi- u Frankfurtu ( 68 odsto), aerodrom u Ajnhovenu ( 67%), Luton aerodrom u Londonu ( 66%), aerodromi u Budimpešti i Lisabonu ( 65%), Šarl de Gol u Parizu ( 62%) i Šiphol u Amsterdamu ( 61%).

Istovremeno, najviše otkazanih letova bilježi aerodrom u Frankfurtu ( 7,8 %), Šiphol ( 5, 2%) i lisabonski aerodrom ( 4,2%), dok je sa briselskog aerodrroma početkom jula otkazano 2,5 % letova.

Njemačka avio-kompanija Lufthanza juče je objavila da će do kraja avgusta 2000 letova ka i sa aerodroma u Frankfurtu i Minhenu biti otkazano, uglavnom zbog nedostatka osobllja.

Ranije ove godine, Evropsko trgovinsko udruženje za aerodrome najavilo je da će veći broj ljudi koji odlaze na odmor nakon ublažavanja ograničenja kovid19 i nedostatak osoblja izazvati poremećaje i kašnjenja na dvije trećne aerodroma širom Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana