Вучић: Подржавамо Дејтонски споразум, не оно супротно од њега

ГС
Вучић: Подржавамо Дејтонски споразум, не оно супротно од њега

АЛЕКСИНАЦ - Предсједник Србије Александар Вучић поновио је данас да Србија подржава Дејтонски мировни споразум и све што је у складу са њим, а да све што је супротно од њега неће подржати.

-Све што се договоре три конститутивна народа подржаћемо, све супротно томе нећемо. За нас је најважније да чувамо мир и стабилност јер без тога нема инвеститора. Поштујемо интегритет БиХ, онако како поштујемо интегритет Републике Српске у оквиру БиХ - рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Како је додао и то је баш у складу са Дејтонским споразумом.

Он је тако одговорио на питање о најави члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да ће Народна скупштина Републике Српске донијети сет закона о враћању надлежности РС што би, измађу осталог, подразумијевало формирање војске и безбједносне службе...

На питање о изборима на Косову и Метохији и оптужбама да је Србија вршила притисак на свој народ, рекао је да Србија никога ни на шта није тјерала.

-Ми никога нисмо терали, осим што сам ја мислио да је боље да људи изађу на изборе него да не изађу и ја то нисам крио. Ми нападамо Приштину за неиспуњавање Бриселског споразума, а онда ћемо ми да не испунимо. Како онда да изађемо пред било кога и тражимо формирање Заједнице српских општина (ЗСО) - казао је.

Како каже, резултатима избора на Косову и Метохији је задовољан.

Вучић је истакао да су нове акције косовске полиције могуће с обзиром да на политички пораз који је Приштина доживела додајући да ће Србија бити спремна на то.

-Надам се да ће разум и рационалан приступ превладати код дела људи у Приштини, иако је тешко на то рачунати после овог политичког пораза који су доживели и плашим се да ће поново тражити излаз за своју нелагодну ситуацију - казао је Вучић.

Додаје да Београд мора да буде спреман за то и да очекује јер оно што су неколико пута понављали у Приштини јесте да им не пада на памет да испуњавају обавезе из Бриселског споразума и да формирају заједницу српских општина.
 

-Ми ћемо да чекамо да видимо шта ће да каже Европа. Сит сам, као и грађани Србије, свих врста лицемерја и споља и из Приштине, не знам шта би свему томе могло да се дода - казао је предсједник Србије данас у Алексинцу.
 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана