Вишковић: Владика Атанасије био духовни вођа, ерудита и велики човјек

Срна
Вишковић: Владика Атанасије био духовни вођа, ерудита и велики човјек

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти умировљеног епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија за кога је рекао да је био духовни вођа, ерудита, врсни интелектуалац, и надасве велики човјек.

Вишковић је телеграм саучешћа упутио Светом архијерејском Синоду Српске православне цркве, Епархији захумско-херцеговачкој и приморској, свештенству, монаштву и вјерницима СПЦ.

“У своје име и у име Владе Републике Српске желим да вам упутим изразе најдубљег саучешћа и саосјећања поводом упокојења епископа захумско херцеговачког и приморског Атанасија. Вјерујем да сав наш вјерни народ данас оплакује владику Атанасија, духовника који је оставио дубок траг у колективном сјећању нашег народа и свете, Српске православне цркве”, навео је Вишковић.

Он је истакао како је сигуран да се талас туге због упокојења цијењеног владике Атанасија вечерас шири по свим нашим крајевима, баш као што је он, за овоземаљског бивствовања, ширио вјеру и просвјетење, гдје год се кретао и са ким год се сусретао.

“Сигуран сам да плаче његова Херцеговина, којој је служио свим својим тијелом и душом. Имали смо част и привилегију да дијелимо исту земљу са нашим, цијењеним и поштованим владиком Атанасијем, који је био и духовни вођа своје пастве, и ерудита, врсни интелектуалац, и надасве, велики човјек”, наводи се у телеграму саучешћа премијера Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана