Вишковић позвао директоре 18 шумских газдинстава да дају оставку

Срна
Вишковић позвао директоре 18 шумских газдинстава да дају оставку

Бањалука - Премијер Републике Српске Радован Вишковић позвао је директоре 18 шумских газдинстава која послују негативно да сами напусте функције, јер је циљ институција стабилизација предузећа “Шуме Српске”, које је у првих шест мјесеци имало губитак од 2,6 милиона КМ.

Вишковић је рекао новинарима након тематске сједнице Владе Републике Српске у Бањалуци на којој је разматрана Информација о стању у шумарству у Републици да су усвојени закључци с циљем стабилизације предузећа “Шуме Српске”.

“Очекујем од јавних предузећа да послују позитивно и да Република Српска од њих има добит, односно да уплаћују дивиденду”, нагласио је Вишковић.

Он је напоменуо да је руководство “Шума Српске” сада под лупом и да закључци Владе, међу којима је да ово предузеће мора ефикасно функционисати, морају бити спроведени.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске Борис Пашалић сматра да могу бити рјешавани постојећи проблеми у “Шумама Српске” иако дио газдинстава има финансијске минусе и превелик број запослених.

Директор “Шума Српске” Славен Гојковић рекао је да је Влада Српске дала пуну подршку управи и надзорном одбору овог предузећа, као и ресорном министарству у рјешавању постојећих пробема.

Он каже да у наредном периоду може доћи до смјене директора газдинстава, наводећи да негативно послују “Романија” Соколац, “Врбања” Котор Варош и још 16 газдинстава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана