Тробојке се вијоре Српском и Србијом

В. К. С.
Тробојке се вијоре Српском и Србијом

БАЊАЛУКА, БЕОГРАД - Република Српска и Србија обиљежавају данас, другу годину за редом, 15. септембар као Дан српског јединства, слободе и националне заставе, а с обје стране Дрине упућен је позив грађанима да на својим домовима истакну српске тробојке.

Српска и Србије су лани у календар заједничких празника, уписале и 15. септембар, када се обиљежава годишњица пробоја Солунског фронта у Првом свјетском рату.

Програмом обиљежавања бројне активности биће организоване у Српској и Србији, а централна манифестација је заказана за данас у Београду, и то на Савском тргу поред споменика Стефану Немањи. У оквиру обиљежавања данашњег празника, са Калемегдана ће се чути почасна артиљеријска паљба, биће и  дефиле, а уз грађане ће бити и високи функционери из Српске и Србије.

У Бањалуци је синоћ одржана свечана академија испред Банског Двора, а из Уједињене Српске је најављено да ће данас у Бањалуци организовати дефиле са заставама Српске и Србије и великом заставом дужине 70 метара. Студенти Универзитета у Источном Сарајеву организатори су данашње манифестације “Парада тробојки” у Палама. Организатори су позвали све да им се придруже на шеталишту и са поносом понесу своју тробојку. Њима ће се придружити и ученици Средњошколског центра “Пале”. Раније је најављено да ће у основним и средњим школама у Српској бити одржан и посебан час историје.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана