Српски младић избоден ножем на Косову и Метохији

ГС
Српски младић избоден ножем на Косову и Метохији

ВИТИНА - Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је данас у Скупштини да је српски младић са Косова и Метохије избоден ножем. Канцеларија указује да се појачала и тежина етничких инцидената и напада, како јача и Куртијева антисрпска политика и тензије које готово свакодневно изазива на терену.

"Младић 20 година има, Ђузић Бобан, од стране двојице Албанаца, избоден је у раме, у селу Могила, општина Витина", рекао је предсједник Србије на сједници Скупштине Србије о Косову и Метохији.

Ђузић је задобио две убодне ране.

Њега је напала група локалних Албанаца док је шетао свог пса и нанијела му две убодне ране, наводи се у саопштењу Канцеларија за Косово и Метохију.

Пружена му је одмах, како се наводи, прва помоћ у амбуланти у Врбовцу, а потом је санитетом транспортован у болницу у Пасјану гдје је детаљно прегледан и гдје ће провести наредне дане како би се његово здравствено стање пратило и имао најбољу могућу његу.

"Канцеларија за Косово и Метохију пружила је подршку породици Ђузић, а са њима су у сталном контакту и наши представници са терена. Од почетка године свједочимо повећаном броју етнички мотивисаних инцидената чије су мете Срби, а посебна мета Куртијевих екстремиста јесу српска дјеца, од Стефана (11) и Милоша Стојановића (21) из Готовуше, Стефана Томића (18) из Клокота, Лазара Милутиновића (15)из Сувог Дола, до Бобана Ђузића из Витине" наведено је у саопштењу.
Вучић је рекао да је ово резултат мржње коју режим Аљбина Куртија и његови медији промовишу против Срба.

Вучић је рекао да очекује да ће наши западни партнери да реагују са тим „да се две стране умире".


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана