Шпирић: Проблеми из ФБиХ настоје се премјестити на ниво институција БиХ

Срна
Шпирић: Проблеми из ФБиХ настоје се премјестити на ниво институција БиХ

САРАЈЕВО - Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић сматра да се проблеми из Федерације БиХ /ФБиХ/ настоје премјестити на ниво институција БиХ јер странке "осморке" немају међусобни споразум, чиме не поштују закључке заједничког колегијума оба дома парламента БиХ.

Поводом неконституисања заједничких комисија оба дома парламента БиХ, које је било заказано за данас, Шпирић је рекао да ово није први пут да странке из ФБиХ блокирају процесе конституисања власти и одустају од компромиса.

"Када смо разговарали, све стране су биле на линији компромиса како бисмо што прије имали Парламентарну скупштину у пуном погону", рекао је Шпирић новинарима у Сарајеву.

Он сматра да је проблем у странкама "осморке", односно то што се сви питају или се нико не пита, те да они, прије свега, треба да дефинишу међусобне односе.

"Бојим се да се они сваки дан гледају у огледало које се зове СДА", оцијенио је Шпирић.

Коментаришући усвајање Приједлога закона о буџету институција БиХ у Предсједништву БиХ, Шпирић је рекао да је Дом народа спреман да кроз пословничке процедуре усвоји буџет до 31. марта, али да то треба да уради Представнички дом коме је Предсједништво упутило ову одлуку на усвајање.

"Пословнички, тај документ треба прво да усвоји Представнички дом да би Дом народа имао шансу да се о њему изјашњава. Желим да останемо оптимисти када је ријеч о буџету", закључио је Шпирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана