Špirić: Problemi iz FBiH nastoje se premjestiti na nivo institucija BiH

Srna
Špirić: Problemi iz FBiH nastoje se premjestiti na nivo institucija BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić smatra da se problemi iz Federacije BiH /FBiH/ nastoje premjestiti na nivo institucija BiH jer stranke "osmorke" nemaju međusobni sporazum, čime ne poštuju zaključke zajedničkog kolegijuma oba doma parlamenta BiH.

Povodom nekonstituisanja zajedničkih komisija oba doma parlamenta BiH, koje je bilo zakazano za danas, Špirić je rekao da ovo nije prvi put da stranke iz FBiH blokiraju procese konstituisanja vlasti i odustaju od kompromisa.

"Kada smo razgovarali, sve strane su bile na liniji kompromisa kako bismo što prije imali Parlamentarnu skupštinu u punom pogonu", rekao je Špirić novinarima u Sarajevu.

On smatra da je problem u strankama "osmorke", odnosno to što se svi pitaju ili se niko ne pita, te da oni, prije svega, treba da definišu međusobne odnose.

"Bojim se da se oni svaki dan gledaju u ogledalo koje se zove SDA", ocijenio je Špirić.

Komentarišući usvajanje Prijedloga zakona o budžetu institucija BiH u Predsjedništvu BiH, Špirić je rekao da je Dom naroda spreman da kroz poslovničke procedure usvoji budžet do 31. marta, ali da to treba da uradi Predstavnički dom kome je Predsjedništvo uputilo ovu odluku na usvajanje.

"Poslovnički, taj dokument treba prvo da usvoji Predstavnički dom da bi Dom naroda imao šansu da se o njemu izjašnjava. Želim da ostanemo optimisti kada je riječ o budžetu", zaključio je Špirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana