Селак: Народ Републике Српске дубоко захвалан руским добровољцима

ГС
Селак: Народ Републике Српске дубоко захвалан руским добровољцима

Предсједник СПС Горан Селак поручио је данас да ће народ Републике Српске увијек бити захвалан руским добровољцима и обиљежавати Дан руских добровољаца.

Они су били са народом Српске у тренутку када су сви били против Срба и они су дали своје животе и здравље за одбрану Републике Српске. 

Онај ко то не разумије, није само против руских добровољаца, него против саме идеје да српски народ у БИХ има право на своју слободу и равноправност, а Република Српска је управо то, поручио је Селак и додао да је формрање предмета од стране Тужилаштва БиХ поводом овог значајног догађаја за Републику Српску политички потез и скретање пажње са сопствене неспособности. 

"Од Тужилаштва БиХ смо видјели довољно у предмету за злочине над српским цивилима у Трнову, гдје се чак предсједавајућа судског вијећа након ослобађајуће пресуде окривљенима извињавала жртвама и породицама стравичних злочина због тешких пропуста и нерада Тужилаштва" истакао је предсједник СПС Горан Селак.

"Сада то исто Тужилаштво формира предмет због одавања почасти људима који нису чинили никакве злочине, за разлику од муџахедина који су починили и сами документовали незамисливе злочине над Србима. Поручио бих им да се радије баве злочинима над српским цивилима, али ако ће дјеловати као у случају злочина у Трнову, онда је боље да не раде апсолутно ништа и да мјесто препусте способнијим и одговорнијим кадровима" додао је Селак. 

У Вишеграду се данас обиљежава Дан руских добровољаца, који је уврштен у календар значајних историјских догађаја Републике Српске у знак сјећања на руске борце страдале у одбрамбено-отаџбинском рату.

Дан руских добровољаца обиљежава се 12. априла, на дан када су 1993. године код Вишеграда погинула три руска добровољца - Константин Богословски, Владимир Сафонов и Дмитриј Попов, а више њих је рањено. 

Због најаве обиљежавања овог дана, Тужилаштво БиХ је саопштило да је формирало предмет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана