Рајилић: Породице српских жртава не могу ништа очекивати од Института

Срна
Рајилић: Породице српских жртава не могу ништа очекивати од Института

БАЊАЛУКА - Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изјавила је данас Срни да породице српских жртава у посљедњем рату у БиХ не могу очекивати ништа од Института за нестала лица БиХ док су у управљачким структурама Института људи попут Амора Машовића.

-Ако ћемо у овом институту имати људе попут Мошовића све ће остати исто, односно о српским жртвама нико неће водити рачуна - рекла је Рајилићева.

Она сматра да, уколико не буде промијењена управљачка структура Института, мора бити враћена надлежност за тражење несталих на Републику Српску.

-Морамо доћи до својих несталих, јер у супротном ријеч је о прању новца и селективном тражењу несталих на уштрб Срба –  додала је Рајилићева.
Управни одбор Института за нестала лица БиХ одлучио је да ће нови Колегијум директора Института сачињавати Никола Перишић, Марко Јуришић и Мујо Хаџиомеровић, потврдио је Срни предсједник Управног одбора Института Петар Шикман.

Бранимир Којић, предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребреница, рекао је раније да је „Амор Машовић добио мјесто савјетника код Марка Јуришића, што показује да ће он поново из сјенке да руководи Иниститутом“. 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана