Рајилић: Породице српских жртава не могу ништа очекивати од Института

Срна
Рајилић: Породице српских жртава не могу ништа очекивати од Института

БАЊАЛУКА - Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изјавила је данас Срни да породице српских жртава у посљедњем рату у БиХ не могу очекивати ништа од Института за нестала лица БиХ док су у управљачким структурама Института људи попут Амора Машовића.

-Ако ћемо у овом институту имати људе попут Мошовића све ће остати исто, односно о српским жртвама нико неће водити рачуна - рекла је Рајилићева.

Она сматра да, уколико не буде промијењена управљачка структура Института, мора бити враћена надлежност за тражење несталих на Републику Српску.

-Морамо доћи до својих несталих, јер у супротном ријеч је о прању новца и селективном тражењу несталих на уштрб Срба –  додала је Рајилићева.
Управни одбор Института за нестала лица БиХ одлучио је да ће нови Колегијум директора Института сачињавати Никола Перишић, Марко Јуришић и Мујо Хаџиомеровић, потврдио је Срни предсједник Управног одбора Института Петар Шикман.

Бранимир Којић, предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребреница, рекао је раније да је „Амор Машовић добио мјесто савјетника код Марка Јуришића, што показује да ће он поново из сјенке да руководи Иниститутом“. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана