Rajilić: Porodice srpskih žrtava ne mogu ništa očekivati od Instituta

Srna
Rajilić: Porodice srpskih žrtava ne mogu ništa očekivati od Instituta

BANjALUKA - Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić izjavila je danas Srni da porodice srpskih žrtava u posljednjem ratu u BiH ne mogu očekivati ništa od Instituta za nestala lica BiH dok su u upravljačkim strukturama Instituta ljudi poput Amora Mašovića.

-Ako ćemo u ovom institutu imati ljude poput Mošovića sve će ostati isto, odnosno o srpskim žrtvama niko neće voditi računa - rekla je Rajilićeva.

Ona smatra da, ukoliko ne bude promijenjena upravljačka struktura Instituta, mora biti vraćena nadležnost za traženje nestalih na Republiku Srpsku.

-Moramo doći do svojih nestalih, jer u suprotnom riječ je o pranju novca i selektivnom traženju nestalih na uštrb Srba –  dodala je Rajilićeva.
Upravni odbor Instituta za nestala lica BiH odlučio je da će novi Kolegijum direktora Instituta sačinjavati Nikola Perišić, Marko Jurišić i Mujo Hadžiomerović, potvrdio je Srni predsjednik Upravnog odbora Instituta Petar Šikman.

Branimir Kojić, predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica, rekao je ranije da je „Amor Mašović dobio mjesto savjetnika kod Marka Jurišića, što pokazuje da će on ponovo iz sjenke da rukovodi Inistitutom“. 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana