Rajilić: Porodice srpskih žrtava ne mogu ništa očekivati od Instituta

Srna
Rajilić: Porodice srpskih žrtava ne mogu ništa očekivati od Instituta

BANjALUKA - Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić izjavila je danas Srni da porodice srpskih žrtava u posljednjem ratu u BiH ne mogu očekivati ništa od Instituta za nestala lica BiH dok su u upravljačkim strukturama Instituta ljudi poput Amora Mašovića.

-Ako ćemo u ovom institutu imati ljude poput Mošovića sve će ostati isto, odnosno o srpskim žrtvama niko neće voditi računa - rekla je Rajilićeva.

Ona smatra da, ukoliko ne bude promijenjena upravljačka struktura Instituta, mora biti vraćena nadležnost za traženje nestalih na Republiku Srpsku.

-Moramo doći do svojih nestalih, jer u suprotnom riječ je o pranju novca i selektivnom traženju nestalih na uštrb Srba –  dodala je Rajilićeva.
Upravni odbor Instituta za nestala lica BiH odlučio je da će novi Kolegijum direktora Instituta sačinjavati Nikola Perišić, Marko Jurišić i Mujo Hadžiomerović, potvrdio je Srni predsjednik Upravnog odbora Instituta Petar Šikman.

Branimir Kojić, predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica, rekao je ranije da je „Amor Mašović dobio mjesto savjetnika kod Marka Jurišića, što pokazuje da će on ponovo iz sjenke da rukovodi Inistitutom“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana