Прва Парада поноса у Сарајеву можда ће бити забрањена

klix.ba
Прва Парада поноса у Сарајеву можда ће бити забрањена

Сарајево - Прва Парада поноса у Сарајеву, најављена за 8. септемабар, могла би бити забрањена, најавило је министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево у којој се власт подијелила око одржавања тог скупа.

Пошто су током дана из политичке странке Народ и правда предсједника скупштине Кантона Сарајева Алмедина Конаковића позвали на отказивање параде, министар унутрашњих послова Адмир Катица истакао је како скуп није добио одобрење за одржавање, преноси Кlix.

“Неистините су информације да је издата било каква дозвола, с обзиром да дозвола није предвиђена према закону о јавном окупљању Кантона Сарајево”, рекао је Катица.

Појаснио је како постоји могућност да полиција на основу информација којима располаже донесе одлуку о забрани одржавања тог скупа.

“Одлука се може донијети најкасније 48 сати прије планираног одржавања јавног скупа. Закон предвиђа да организатор скупа, уколико буде донијето ј о забрани има могућност да се жали министру унутрашњих послова као другостепеном тијелу који доноси одлуку по том питању”, рекао је Катица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана