Прихваћен споразум о реконструкцији моста Брчко-Гуња

Срна
Прихваћен споразум о реконструкцији моста Брчко-Гуња

САРАЈЕВО - Предсједништво БиХ данас је на сједници прихватило Споразум између БиХ и Владе Хрватске о реконструкцији моста Брчко-Гуња, као и Међународни споразум између ЕУ и БиХ о учешћу БиХ у Програму ЕУ за јединствено тржиште.

На сједници је прихватаћен Споразум о финансирању годишњег акционог плана у прилог пакету за енергетску подршку за западни Балкан у корист БиХ за 2023. годину између ЕУ коју представља Европска комисија и БиХ коју представља Дирекција за европске интеграције Савјета министара, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Предсједништво БиХ задужило је данас Савјет министара и Комисију за границу БиХ да најкасније у року од 45 дана доставе извјештај о досадашњим преговорима у вези са разграничењем између БиХ и Хрватске.

На сједници је Предсједништво задужило Савјет министара и Комисију за границу БиХ да најкасније у року од 60 дана предузму потребне мјере за динамизовање наставка процеса ратификације уговора о граници између БиХ и Хрватске.

Предсједништво је прихватило споразум између Министарства одбране у Савјету министара и Министарства националне одбране Румуније о одбрамбеној сарадњи, а одорено је закључивање споразума о сарадњи између Државног архива Сјеверне Македоније и Архива БиХ.

Одобрено је и закључивање меморандума о разумијевању о техничкој сарадњи између Министарства финансија и трезора у Савјету министара и Министарства финансија Холандије, о сарадњи на успостављању сталне транснационалне мреже за безбједност пловидбе и

Предсједништво БиХ је усвојило Извјештај Министарства правде БиХ о раду Комисије за помиловање за период јануар - децембар 2022. године, а примило је знању Информацију о стању у области миграција у БиХ за октобар и новембар 2022. године.

Предсједништво БиХ прихватило је институционално покровитељство Јахорина економског форума који ће 27. и 28. априла 2023. године бити одржан на Јахорини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана