Prihvaćen sporazum o rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja

Srna
Prihvaćen sporazum o rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH danas je na sjednici prihvatilo Sporazum između BiH i Vlade Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja, kao i Međunarodni sporazum između EU i BiH o učešću BiH u Programu EU za jedinstveno tržište.

Na sjednici je prihvataćen Sporazum o finansiranju godišnjeg akcionog plana u prilog paketu za energetsku podršku za zapadni Balkan u korist BiH za 2023. godinu između EU koju predstavlja Evropska komisija i BiH koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Savjeta ministara, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH zadužilo je danas Savjet ministara i Komisiju za granicu BiH da najkasnije u roku od 45 dana dostave izvještaj o dosadašnjim pregovorima u vezi sa razgraničenjem između BiH i Hrvatske.

Na sjednici je Predsjedništvo zadužilo Savjet ministara i Komisiju za granicu BiH da najkasnije u roku od 60 dana preduzmu potrebne mjere za dinamizovanje nastavka procesa ratifikacije ugovora o granici između BiH i Hrvatske.

Predsjedništvo je prihvatilo sporazum između Ministarstva odbrane u Savjetu ministara i Ministarstva nacionalne odbrane Rumunije o odbrambenoj saradnji, a odoreno je zaključivanje sporazuma o saradnji između Državnog arhiva Sjeverne Makedonije i Arhiva BiH.

Odobreno je i zaključivanje memoranduma o razumijevanju o tehničkoj saradnji između Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara i Ministarstva finansija Holandije, o saradnji na uspostavljanju stalne transnacionalne mreže za bezbjednost plovidbe i

Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvještaj Ministarstva pravde BiH o radu Komisije za pomilovanje za period januar - decembar 2022. godine, a primilo je znanju Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za oktobar i novembar 2022. godine.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je institucionalno pokroviteljstvo Jahorina ekonomskog foruma koji će 27. i 28. aprila 2023. godine biti održan na Jahorini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana