Предложен притвор осумњиченом за покушај убиства Миладина Станића

Срна
Предложен притвор осумњиченом за покушај убиства Миладина Станића

БАЊАЛУКА - Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је да се Петру Станићу (69), осумњиченом за напад на посланика у Народној Скупштини Миладина Станића, одреди притвор, о чему ће одлучити судија за претходни поступак Окружног суда Бањалука.

Из Тужилаштва су навели да се он сумњичи за кривична дјела Убиство у покушају, Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

"Осумњичени је дана 31.07.2021.године, око 16.55. часова, у мјесту Кремна, засеок Пиплићи, општина Прњавор,  пуцао из ватреног оружја-пиштоља у намјери да лиши живота  оштећеног М.С. Том приликом оштећени је задобио  тјелесну повреду. Осумњичени је неовлаштено на јавном мјесту носио ватрено оружје,  за које нема оружни лист односно,  дозволу за држање", истиче се у саопштењу ОЈТ Бањалука.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због  постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени довршити покушано кривично дјело, те из разлога ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда-узнемирењу јавности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана