Позиви чекају Звиздићев потпис

Ж. Д.
Позиви чекају Звиздићев потпис

САРАЈЕВО - Сједница Савјета министара БиХ у техничком мандату, на којој је, између осталог, требало да се нађу и материјали Министарства безбједности БиХ о ситуацији у вези са мигрантском кризом, као и именовање директора Агенције за истраге и заштиту (СИПА), отказана је јуче без образложења.

Спекулисало се да је замјеник предсједавајућег Вјекослав Беванда тражио да се са дневног реда скину именовања, али у његовом кабинету нису жељели да коментаришу те наводе и упутили су на предсједавајућег Савјета министара Дениса Звиздића. Истовремено, током јучерашњег дана било је неизвјесно да ли ће сутра бити одржана и сједница Представничког дома, на којој би требало да буде потврђен Зоран Тегелтија као предсједавајући Савјета министара. Мада је унутар Колегијума Представничког дома постигнут договор да се сједница овог дома одржи сутра, а да прије саме сједнице буде одржан проширени Колегијум, до закључења овог броја нашег листа предсједавајући Денис Звиздић није потписао позиве посланицима да дођу на сједницу.

- Позиви су на столу и чекају потпис - рекли су саговорници “Гласа Српске” из Парламента БиХ.

Додају да није искључено да Звиздић током данашњег дана потпише ове позиве, истичући да није добро да се и даље компликују ионако закомпликовани односи у БиХ.

Уколико ова сједница не буде одржана до краја седмице, највјероватније ни нови сазив Савјета министара неће бити формиран до краја ове године.

Једино што је извјесно јесте да ће сутра бити одржан Колегијум Дома народа Парламента БиХ, који би требало да  утврди приједлог одлуке за именовање чланова сталних комисија овог дома.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана