Позив политичарима да раде на стабилизацији политичких прилика

Срна
Позив политичарима да раде на стабилизацији политичких прилика

САРАЈЕВО - Унија удружења послодаваца Републике Српске и Удружење послодаваца ФБиХ позвали су највише представнике политичких партија и институције на свим нивоима у БиХ да учине највеће напоре са циљем стабилизације политичких прилика у земљи.

Послодавци су позвали представнике извршне и законодавне власти на свим нивоима у БиХ да што прије започну активности на доношењу кључних реформских закона са циљем побољшања пословног амбијента и јачања економије.

"Негативна политичка реторика којој свједочимо у посљедње вријеме наноси велику штету привреди и негативно утиче на животни стандард грађана", наведено је у заједничком саопштењу и истакнуто да нестабилна политичка ситуација не само да одбија нове инвеститоре, него узрокује и повлачење или заустављање започетих инвестиција.

Послодавци су нагласили да се значајан број извозно оријентисаних компанија сусреће са проблемом потпуног отказивања постојећих или немогућности добијања нових наруџби, а као разлог страни партнери наводе политичку нестабилност у БиХ.

"На овај начин директно су угрожене привредне активности у земљи, радна мјеста, али и јавни приходи", истакли су послодавци.

Послодавци сматрају да је потребно што прије омогућити неометано функционисање институција извршне и законодавне власти да би се омогућило доношења одлука и закона неопходних за јачање стабилности и побољшање пословног амбијента.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана