Полиција изузела документацију из бањалучке Градске управе, прoвјерава пријаву Вукановића

Небојша Томашевић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА – Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске по налогу Републичког јавног тужилаштва претресали су Градску управу Бањалука и том приликом изузели одређену документацију која се односи на изградњу тениских терена за потребе АТП турнира “Српска Опен”, потврђено је „Гласу Српске“.

​ - Ријеч је о стандардној процедури поступања по пријави, у овом случају по пријави посланика и предсједника Покрета „За правду и ред” Небојше Вукановића. Тужилац је наложио да буде прикупљена одређена документација и обављене друге радње како би били провјерени наводи из пријаве – рекла је портпарол Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић.

Додала је да чекају извјештај полиције.

Вукановић је 9. фебруара ове године поднио кривичну пријаву против градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, али и предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, због кривичних дјела “несавјестан рад у служби, ненамјенско трошење буџетских средстава и злоупотребе службеног положаја и овлашћења”.

У пријави је Вукановић навео низ проблема који се односе на изградњу тениских терена за потребе АТП турнира “Српска Опен” који треба да се одржи од 16-23. априла у Бањалуци.

Станивуковић је поручио да је у овом случају  “све чисто”.

-Нека свако ради свој посао. Са задовољством ћу предати документацију, јер је све чисто – истакао је.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана