Оба пилота погинула приликом пада "мига"

Танјуг
Оба пилота погинула приликом пада "мига"

БЕОГРАД- Два пилота Ратног ваздухопловства и противваздушне одбране (ПВО) Војске Србије погинули су данас око 9.10 часова приликом пада авиона "миг 21" у рејону села Брасина код Малог Зворника обављајући своје летачке задатке, потврдило је српско Министарство одбране.

Након обавјештавања свих чланова породица погинулих пилота, Министарство ће, како се наводи у саопштењу, обавијестити јавност о именима пилота.

Мјесто трагедије обишли су и разговарали са очевицима министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић, командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић и командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Бране Крњајић.

Након увиђаја који су обавили и цивилни и војни органи, начелник Генералштаба формирао је Комисију за испитивање ванредног догађаја на челу са начелником Управе за развој и опремање бригадним генералом Миланом Поповићем, а командант Ратног ваздухопловства и ПВО формирао је стручну комисију за утврђивање узрока удеса авиона " миг 21" коју води начелник штаба Команде РВиПВО бригадни генерал Александар Бјелић, наводи се у саопштењу.

Телеграме саучешћа породицама погинулих пилота упутили су врховни командант Војске Србије Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић.

- Авион МиГ-21 прегледан је прије полијетања у складу са свим процедурама и након прегледа констатовано је да је исправан и спреман за лет - истиче се у саопштењу.

Погинули пилот (43), иначе, родом је из села Доња Борина и, како наводе чланови његове породице, погинуо је мало пошто је надлетио своје село и породичну кућу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана