Oba pilota poginula prilikom pada "miga"

Tanjug
Oba pilota poginula prilikom pada "miga"

BEOGRAD- Dva pilota Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane (PVO) Vojske Srbije poginuli su danas oko 9.10 časova prilikom pada aviona "mig 21" u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika obavljajući svoje letačke zadatke, potvrdilo je srpsko Ministarstvo odbrane.

Nakon obavještavanja svih članova porodica poginulih pilota, Ministarstvo će, kako se navodi u saopštenju, obavijestiti javnost o imenima pilota.

Mjesto tragedije obišli su i razgovarali sa očevicima ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić.

Nakon uviđaja koji su obavili i civilni i vojni organi, načelnik Generalštaba formirao je Komisiju za ispitivanje vanrednog događaja na čelu sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje brigadnim generalom Milanom Popovićem, a komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO formirao je stručnu komisiju za utvrđivanje uzroka udesa aviona " mig 21" koju vodi načelnik štaba Komande RViPVO brigadni general Aleksandar Bjelić, navodi se u saopštenju.

Telegrame saučešća porodicama poginulih pilota uputili su vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

- Avion MiG-21 pregledan je prije polijetanja u skladu sa svim procedurama i nakon pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let - ističe se u saopštenju.

Poginuli pilot (43), inače, rodom je iz sela Donja Borina i, kako navode članovi njegove porodice, poginuo je malo pošto je nadletio svoje selo i porodičnu kuću.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana