Нешић: Бореновић је "краљ компензације"

Срна
Нешић: Бореновић је "краљ компензације"

БАЊАЛУКА - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић назвао је предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића "краљем компензације" и истакао да је дијелио идеје са лидером СДА Бакиром Изетбеговић.

Нешић је упитао Бореновића ко није смио покренути иницијативу за смјену министра спољних послова у Савјету министара Бисере Турковић и ко три године није изрекао ни једну критику на рачун СДА.

-Ви из опозиције или ја - упитао је Нешић након што га је Бореновић назвао "трећим љиљаном".

Он то сматра примитвним и то, како је рекао, долази од човјека који је два дана пред изборе у Приједору дијелио идеје са Бакиром Изетбеговићем и Мирком Шаровићем.

Упитао је Бореновића и ко је ишао код Изетбеговића како би се договарала власт након избора.

-Да ли сам ја тебе или ти мене питао хоће ли посланик ДНС-а бити пети посланик након октобра да формирамо Савјет министара са СДА? Ко је са Бакиром договарао власт СДС, ПДП и СДА? Ти или ја? - питања су, која је и данас наставио да поставља Нешић.

Имао је и питања у вези са референдумом за опозив начелника Братунца Срђана Ранкића, те је упитао Бореновића да ли глас 3.000 Срба у Братунцу, међу којима готово да нема оног који није осјетио злочине Насера Орића, за Бореновића нису Срби, саопштено је из ДНС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана