Nešić: Borenović je "kralj kompenzacije"

Srna
Nešić: Borenović je "kralj kompenzacije"

BANjALUKA - Predsjednik DNS-a Nenad Nešić nazvao je predsjednika PDP-a Branislava Borenovića "kraljem kompenzacije" i istakao da je dijelio ideje sa liderom SDA Bakirom Izetbegović.

Nešić je upitao Borenovića ko nije smio pokrenuti inicijativu za smjenu ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković i ko tri godine nije izrekao ni jednu kritiku na račun SDA.

-Vi iz opozicije ili ja - upitao je Nešić nakon što ga je Borenović nazvao "trećim ljiljanom".

On to smatra primitvnim i to, kako je rekao, dolazi od čovjeka koji je dva dana pred izbore u Prijedoru dijelio ideje sa Bakirom Izetbegovićem i Mirkom Šarovićem.

Upitao je Borenovića i ko je išao kod Izetbegovića kako bi se dogovarala vlast nakon izbora.

-Da li sam ja tebe ili ti mene pitao hoće li poslanik DNS-a biti peti poslanik nakon oktobra da formiramo Savjet ministara sa SDA? Ko je sa Bakirom dogovarao vlast SDS, PDP i SDA? Ti ili ja? - pitanja su, koja je i danas nastavio da postavlja Nešić.

Imao je i pitanja u vezi sa referendumom za opoziv načelnika Bratunca Srđana Rankića, te je upitao Borenovića da li glas 3.000 Srba u Bratuncu, među kojima gotovo da nema onog koji nije osjetio zločine Nasera Orića, za Borenovića nisu Srbi, saopšteno je iz DNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana