На повратак из Словеније чека 29 држављана БиХ

Срна
На повратак из Словеније чека 29 држављана БиХ

Амбасади БиХ у Словенији до сада се за помоћ обратило 29 држављана који желе да се врате у БиХ и у току су активности да им буде организован превоз, речено је Срни у тој амбасади.

Амбасади БиХ у Љубљани се јављају држављани БиХ за помоћ приликом повратка у БиХ од којих неки желе да се врате у Републику Српску, неки у Федерацију БиХ, а има и оних који би да се врате и Брчко дистрикт, навели су из Амбасаде БиХ у Љубљани.

“Сви јавни превози, па и према БиХ, из Словеније су стопирани. Тренутно се на списку за повратак налази 29 држављана, од којих у Републику Српску жели да се врати 15 особа /у Бањалуку, Добој, Теслић, Зворник, Лакташе, Приједор/, у ФБиХ 14 особа /у Сарајево, Бихаћ, Кључ, Тузлу, Високо, Цазин/ и тренутно се активно ради на организовању превоза за њих”, поручили су из Амбасаде.

Из тог дипломатског представништва су додали да свакодневно достављају ажуриран списак Министарству иностраних послова БиХ држављана који желе да се врате.

У одговору на питање да ли имају податке о томе колико је радника из БиХ добило отказе и остало без посла откад је и Словенију захватио вирус корона, из Амбасаде су навели да немају те податке, као што им се не достављају ни подаци о евентуално зараженим држављанима из БиХ који су се у вријеме епидемије вируса корона затекли у Словенији.

“Што се тиче обољелих држављана из БиХ од вируса корона, Национални институт за јавно здравство и Министарство за здравство Словеније обавијестило нас је да у својој статистичкој обради не прикупља такву врсту података, али како нам је речено, они до сада имају шест хоспитализованих страних држављана са постављеном дијагнозом позитивном на вирус корона”, додали су из Амбасаде Бик у Љубљани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана