Митровић и Хименез о могућности укључивања Шпаније у изградњу саобраћајне инфраструктуре

Агенције
Митровић и Хименез о могућности укључивања Шпаније у изградњу саобраћајне инфраструктуре

САРАЈЕВО - Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић и шпански амбасадор у БиХ Хосе Марија Валдемор Хименез разговарали су у Сарајеву о могућностима укључивања компанија из Шпаније у реализацију пројеката изградње саобраћајне инфраструктуре у БиХ.

Хименез је потенцирао лидерство његове земље у унапређењу жељезница, те позвао Митровића да посјети Шпанију и упозна се о могућностима остваривања сарадње двије земље у области изградње и реконструкције жељезничке инфраструктуре у БиХ. 

Митровић је нагласио и потребу унапређења авио-саобраћаја између БиХ и Шпаније, што би, како је рекао, знатно унаприједило сарадњу двије земље у области туризма. 

Саговорници су на састанку разговарали о садржају Споразума о друмском транспорту, који је потписан прије двије године и који је, према заједничкој оцјени, допринио унапређењу сарадње двије земље у овој области, саопштено је из Министарства комуникација и транспорта. 

У саопштењу се додаје да је на састанку констатовано да би требало наставити активности на закључивању споразума о узајамном признавању и замјени возачких дозвола. 

С тим у вези, Митровић је предложио одржавање састанка Мјешовите комисије с циљем што скоријег потписивања тог билатералног споразума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана