Мигрант се закачио за аутобус: Желио у ЕУ, завршио у Вишеграду

avaz.ba
Мигрант се закачио за аутобус: Желио у ЕУ, завршио у Вишеграду

Вишеград - Мигрант који се надао да ће аутобусом словеначких регистарских ознака, као слијепи путник, стићи до Словеније и Европске уније, неугодно се изненадио након што је откривен у Вишеграду.

Закаченог испод аутобуса примијетили су га возач и радници оближњег паркинга, а у извлачењу изнемоглог младића помогао је Вишеграђанин Зоран Максимовић.

“Изашао је с лијеве стране аутобуса и кажу да се све вријеме држао за диференцијал тако да му је глава, практично, била близу мотора и био је сав чађав. Каже да се зове Садик и да долази из Алепа у Сирији, да је прошао Турску и Србију, стигао и до Бихаћа, али да није могао даље па се вратио у Сарајево. Сатима је висио закачен за аутобус. Ради се о неком туристичком аутобусу на који се он закачио негдје код хотела “Сарај”. Наравно, шта урадити кад видите несретног човјека него пружити му помоћ да дође себи, јер је стварно био у катастрофалном стању. Желим му више среће други пут кад је у питању његов одлазак у ЕУ”, казао је Максимовић за Аваз.

Додаје да су несретног Сиријца преузели припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а потом Граничне полиције БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана