Мектић неће функцију

Дарко Момић
Мектић неће функцију

Бањалука - Министар безбједности БиХ и досадашњи члан Главног одбора СДС-а Драган Мектић огорчен је и разочаран избором новог Предсједништва ове странке, због чега је одбио понуду страначког лидера Мирка Шаровића да буде именован у Главни одбор СДС-а јер не жели никакву функцију унутар странке.

Мектић је потврдио за “Глас Српске” да је разговарао са страначким шефом и отворено му рекао да је разочаран његовим избором најближих сарадника, те да не жели никакву функцију, већ само да буде обични члан странке.

- То није Предсједништво СДС-а с којим ја могу да се поистовјетим. Мислио сам да ћемо изабрати поштено руководство и да ћемо се борити против актуелне власти у Српској, а многи од њих то не желе јер су у разним диловима са СНСД-ом и Милорадом Додиком - каже Мектић.

Он каже да не види шта се промијенило у СДС-у осим што је изабран нови предсједник странке, истичући да поново главне улоге имају исти људи који годинама губе на изборима и имају све лошије резултате.

- Младену Босићу свака част, али шта ја да радим са Немањом Васићем. Он је скоро добио три милиона марака кредита од Додика, а као потпредсједник странке у својој изборној јединици је изгубио 15.000 гласова. Недељко Гламочак је био потпредсједник странке за бањалучку изборну јединицу, а ниједном није сазвао сједницу регије. Мићо Мићић је некада имао 20.000 гласова разлике у Бијељини, а спао је на 20 гласова. Све сам ово рекао и Шаровићу, а рекао сам му и да ја имам свој правац и да ћу наставити да тучем, а ако не ваљам, они имају мјере, нека ме искључе из странке, и здраво, ђаци - тврди Мектић.

Он истиче да већини чланова Предсједништва ништа не вјерује, јер су, како тврди, наклоњени Додику.

- Ми не нудимо народу ништа боље. Нудимо људе који су 30 година на сцени, који су се обогатили и који само штите свој капитал. Каква смо ми алтернатива кад се стиче утисак да само желимо власт да бисмо радили то што ради СНСД - каже Мектић.

С друге стране, Немања Васић каже да не жели да подгријава никакве сукобе унутар странке и да је навикао на Мактићеве паушалне оцјене.

- Не знам коју је улогу Шаровић намијенио Мектићу. Ја лично немам никакав сукоб с њим, а да ли он има са мном, то не знам, али све што је рекао у вези са кредитом је лаж. Никакав кредит од Додика нисам добио. Добио сам кредит од Комерцијалне банке по повољнијим условима него у ИРБ-у, као што може да добије сваки привредник - тврди Васић.

Он истиче да својој странци неће сметати прављењем унутрашњих сукоба, истичући да сматра да је та прича завршена.

- Не знам, нити ме занима да ли су ти Мектићеви покушаји плод његовог политичког незнања или је инструисан од некога са стране. Страначки органи се конституишу и мислим да ће странка ићи у добром правцу под руководством новог предсједника. У овом тренутку не знам како ће све то изгледати, али очигледно да Мектић већ зна и шта ваља и шта не ваља - каже Васић.

Гламочак

Недељко Гламочак није желио да одговара на Мектићеве оптужбе на његов рачун јер, како каже, не жели да доприноси било каквим трвењима унутар странке.

- Страначки органи се конституишу, изабран је само дио Предсједништва, предстоји кооптирање чланова Главног одбора, избор Извршног одбора и замјеника предсједника. Сигуран сам да ће нови предсједник странке дати прилику и мјесто у страначким органима свима који желе да се боре против актуелне власти и за бољу Републику Српску - каже Гламочак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана