Летови из Тузле за Франкфурт пролонгирани до даљњег, путници се жале

ГС
Летови из Тузле за Франкфурт пролонгирани до даљњег, путници се жале

Летови авиокомпаније Виз Ејр на релацији Тузла – Франкфурт Хан – Тузла пролонгирани су до даљњег, потврђено је за портал Кликс.ба.

Авион компаније Виз Ејр протеклог уторка с Међународног аеродрома у Тузли за Франкфурт Хан није полетјео јер је зрачна лука у овом њемачком граду затворена до даљњег.

Одређени путници који су се требали наћи на овом лету пожалили су се редакцији портала Клиx.ба, уз образложење да су за отказивање авионског саобраћаја на споменутој линији сазнали изузетно касно, као и то да им није била омогућена рефундација новца.

Због њихових оваквих тврдњи смо контактирали авиокомпанију Виз Ејр, а из њихове Службе за односе с јавношћу су за Кликс.ба казали да је лет овог пријевозника W6 4283 из Тузле за Франкфурт Хан 2. јуна отказан због ограничења путовања услијед пандемије ЦОВИД-19, а која су наметнута операцијама Виз Ејр на тој рути.

"Путници који су овим погођени су о томе обавијештени и понуђен им је смјештај у хотелу, као и алтернативни распоред летова, осигуран им је пуни поврат новца или понуђено 120 посто од оригиналне цијене карте у облику Виз Ејр кредита", навели су у свом образложењу из ПР службе компаније Виз Ејр.

Руководитељица Сектора саобраћаја и услуга у зрачном промету Међународног аеродрома Тузла Едина Шишић за Клиx.ба је казала да су летови с овог аеродрома према граду Франкфурт Хахн пролонгирани до даљењег.

Како нам је појаснила Шишић, разлог пролонгирања се огледа у путничким рестрикцијама које су узроковане пандемијом коронавируса, а које су и даље на снази на Аеродрому у споменутом њемачком граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана