Letovi iz Tuzle za Frankfurt prolongirani do daljnjeg, putnici se žale

GS
Letovi iz Tuzle za Frankfurt prolongirani do daljnjeg, putnici se žale

Letovi aviokompanije Viz Ejr na relaciji Tuzla – Frankfurt Han – Tuzla prolongirani su do daljnjeg, potvrđeno je za portal Kliks.ba.

Avion kompanije Viz Ejr proteklog utorka s Međunarodnog aerodroma u Tuzli za Frankfurt Han nije poletjeo jer je zračna luka u ovom njemačkom gradu zatvorena do daljnjeg.

Određeni putnici koji su se trebali naći na ovom letu požalili su se redakciji portala Klix.ba, uz obrazloženje da su za otkazivanje avionskog saobraćaja na spomenutoj liniji saznali izuzetno kasno, kao i to da im nije bila omogućena refundacija novca.

Zbog njihovih ovakvih tvrdnji smo kontaktirali aviokompaniju Viz Ejr, a iz njihove Službe za odnose s javnošću su za Kliks.ba kazali da je let ovog prijevoznika W6 4283 iz Tuzle za Frankfurt Han 2. juna otkazan zbog ograničenja putovanja uslijed pandemije COVID-19, a koja su nametnuta operacijama Viz Ejr na toj ruti.

"Putnici koji su ovim pogođeni su o tome obaviješteni i ponuđen im je smještaj u hotelu, kao i alternativni raspored letova, osiguran im je puni povrat novca ili ponuđeno 120 posto od originalne cijene karte u obliku Viz Ejr kredita", naveli su u svom obrazloženju iz PR službe kompanije Viz Ejr.

Rukovoditeljica Sektora saobraćaja i usluga u zračnom prometu Međunarodnog aerodroma Tuzla Edina Šišić za Klix.ba je kazala da su letovi s ovog aerodroma prema gradu Frankfurt Hahn prolongirani do daljenjeg.

Kako nam je pojasnila Šišić, razlog prolongiranja se ogleda u putničkim restrikcijama koje su uzrokovane pandemijom koronavirusa, a koje su i dalje na snazi na Aerodromu u spomenutom njemačkom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana