Комшић: Нема шансе да СНСД добије мјесто потпредсједника ФБиХ

Агенције
Комшић: Нема шансе да СНСД добије мјесто потпредсједника ФБиХ

САРАЈЕВО - Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине и лидер Демократске фронте (ДФ) Жељко Комшић изјавио је данас да нема основа да Савез независних социјалдемократа (СНСД) добије мјесто потпредсједника Федерације БиХ из српског народа или неко од министарских позиција у Влади Федерације БиХ.

"Његов изборни резултат у Федерацији БиХ је такав да за тај захтјев нема основа. Сад, да ли ће му (лидер ХДЗ БиХ) Драган Човић уступити нешто из своје квоте, питање је управо за Драгана Човића", казао је Комшић новинарима у Сарајеву.

Додик је раније рекао да СНСД жели мјесто потпредсједника Федерације БиХ из српског народа, наводећи да је његов СНСД "једини легитимни представник Срба у Федерацији БиХ".

Ријеч је о позицији која је, према договору лидера СДА Бакира Изетбеговића, ДФ-а Жељка Комшића и СББ-а Фахрудина Радончића, припала Демократској фронти.

Одраније је познато да је лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић обећао Додику једно министарско мјесто у Влади Федерације БиХ.

"Шта ја све у свом животу желим, па никако не може. И наравно, помирим се с тим да не може. Мислим да ће тако бити и с Додиком... Помирит ће се с тим да не може", рекао је Комшић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана