Кинески туристи из Вухана стижу у Неум

А. Ј. Р.
Кинески туристи из Вухана стижу у Неум

НЕУМ - Група од 29 кинеских туриста, од којих је 18 из Вухана одакле је потекао коронавирус, данас би требали стићи у Неум, пише портал Кликс.

Сарајевски портал наводи да им је у Граничној полицији БиХ потврђено да ће сви путници из Кине, који су претходно посјетили Дубровник, преноћити у том граду на Јадрану.

Туристи су претходно у Хрватској посјетили Плитивичка језера, па су се, како је објавио портал Индекс, упутили за Дубровник и на том путу већ су једном прешли гранични прелаз на граници са БиХ, тачније код Клека, па су прошли и кроз Неум према својој дестинацији.

По повратку из Дубровника опет ће прећи гранични прелаз на граници Хрватске и БиХ и одсјести у Неуму.

Хрватски портал Индекс објавио је фотографије аутобуса на граници код Неума. На фотографијама се може видјети да је аутобус детаљно прегледан.

Прегледавали су га људи у специјалним одијелима, а за то вријеме су туристи били у аутобусу.

Савјетник директора Граничне полиције БиХ Свевлад Хофман казао је да су на гранични пријелаз у Неуму стигли службеници Завода за јавно здравство ФБиХ који ће заједно са припадницима Граничне полиције у складу са законом обавити све потребне мјере на контроли ових туриста. Навео је да нема никаквог разлога за панику истакавши да не зна гдје ће се Кинези даље упутити.

Директор Хрватског завода за јавно здравство Крунослав Цапак за портал 24сата.хр је изјавио да ће се ови туристи упутити према Сарајеву.

- Нема апослутно никаквог разлога за панику. У Хрватску су ушли здрави и није било разлога да их задржимо овдје. Држе се упутстава која су добили, њихов је возач упознат са ситуацијом и све је у реду - казао је Цапак додавши да су кинески туристи у Хрватској провели само једну ноћ.

Да ли кинески туристи стижу у Сарајево, "Глас Српске" није успио сазнати.

У Институту за јавно здравство РС и Туристичкој организацији РС раније су данас истакли су да немају информацију о доласку кинеских туриста у БиХ, односно на подручје Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана