Фахрудин Радончић предложио Дарка Ћулума за новог директора СИПА-е

klix.ba
Фахрудин Радончић предложио Дарка Ћулума за новог директора СИПА-е

Министар безбједности БиХ Фахрудин Радончић предложио је Дарка Ћулума за новог директора СИПА-е умјесто Перице Станића, сазнаје Клиx.ба.

Ову информацију за Клиx.ба је потврдио управо Фахрудин Радончић.

"У понедјељак сам ставио ван снаге приједлог бившег министра безбједности Драгана Мектића да за директора СИПА-е буде изабран Перица Станић. Након обављених консултација са парламентарном већином донио сам одлуку да званично предложим Дарка Ћулума и он је сада у процедури за новог директора СИПА-е", изјавио је Радончић.

Потврда Дарка Ћулума за директора СИПА-е могла би се наћи већ на наредној сједници савјета министара БиХ, а прије тога ће бити обављене консултације на Колегију са предсједавајућим Савјета министара Зораном Тегелтијом.

Ипак то ће бити познато тек наредне седмице послије радног састанка и припрема за сједницу која је заказана за 23. јанаур.

"Тада ћемо знати дневни ред односно да ли ће потврда Ћулума бити на тој или некој од наредних сједница", додао је Радончић.

Сазнајемо да су Радончић и Ћулум разговарали о овом именовању те да је актуелни директор Полиције РС и даље веома заинтересован за челну позицију у Државној агенцији за истраге и заштиту (СИПА).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана