Епидемија вируса корона: Функционери странака у Српској се одричу одборничких додатака

ГС
Епидемија вируса корона: Функционери странака у Српској се одричу одборничких додатака

БАЊАЛУКА - Функционери многих странака у Српској се одричу својих одборничких додатака, прикупљају помоћ, помажу социјално угрожене категорије становништва и помажу у куповини респиратора.

Генерални секретар Демоса Боран Босанчић изјавио је данас да ће се акцији прикупљања средстава у Фонд солидарности за санирање посљедица изазваних епидемијом вируса корона придружити највећи број функционера Демоса.

“Акцији ће се прикључити наши функционери било да је ријеч о именованим лицима или изабраним представници као што су посланици и одборници у локалним скупштинама. Познато је да је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, који је и предсједник Демоса, позвао све посланике да се прикључе акцији прикупљања средстава у Фонд солидарности у износу од 20 одсто њихових примања”, рекао је Босанчић .

Он је навео да је потпредсједник Демоса Споменко Стојановић данас уплатио 1.000 КМ као личну донацију за Универзитетску болницу у Фочи.

Уједињена Српска је одлучила да дио средстава, која су потребна за кампању за локалне изборе, уплати у Фонд солидарности.

Из ове партије наводе да, осим средстава којих ће се одрећи од плата, функционери ове странке уплаћују и лична средста у Фонд солидарности, те да је по том основу већ уплаћено око 12.000 КМ.

“Спроводимо и хуманитарну акцију на терену и прехрамбеним пакетима помажемо угроженим грађанима и породицама. Већ смо обезбиједили и уручили више од 3.000 пакета широм Републике Српске за грађане који су нам се обратили”, наводе из Уједињене Српске.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је да су се кључни функционери ове партије већ одрекли дијела својих прихода и примања, те прикупили 17.000 КМ за помоћ здравству Републике Српске и социјално угроженим категоријама становништва.

“Уплатили смо Клиници за инфективне болести у Бањалуци 10.000 КМ, а остатак средстава социјално угроженим категоријама становништва који остају без посла и којима је тренутно најпотребнија помоћ”, рекао је Бореновић .

Бореновић је рекао да ће ПДП наставити ове активности и у априлу, односно директно уплаћивати новац корисницима којима је то потребно, као што су јавне кухиње у Бањалуци и другим дијеловима Републике Српске.

Бореновић је мишљења да је лична одлука људи да ли ће средства уплаћивати директно у Фонд солидарности или најугроженијим категоријама становништва у Републици Српској.

Вршилац дужности предсједника ДНС-а Ненад Нешић рекао је да је ова странка организовала велику хуманитарну акцију дистрибуције пакета са неопходним намирницама социјално угроженим породицама у приградским и сеоским подручјима Бањалуке.

“Припремили смо више стотина хуманитарних пакета са основним животним намирницама, с циљем пружања помоћи најугроженијим породицама. Нека знају да нису сами. Били смо, јесмо и остаћемо уз наш народ, поготово у најтежим моментима”, нагласио је Нешић.

Нешић је истакао да је поносан што предводи политичку организацију која је у тешким тренуцима по грађане, у посљедњих мјесец дана, организовала више хуманитарних акција, саопштено је из ДНС-а.

Предсједник ДНС-а Бањалука Боривој Обрадовић подсјетио је да је ово трећа акција у посљедњих двадесетак дана у овом граду.

“Прво је додијељена помоћ социјално угроженим пензионерима, потом заједницама етажних власника и ево, сада, нашим суграђанима у сеоским и приградским насељима. Наше опредјељење у овим тешким данима остаје хуманитарни рад и пружање хуманитарне помоћи, док за политику има времена када се све ово заврши”, рекао је Обрадовић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана