Донесена одлука о утврђивању текста конкурса за руководство полицијских агенција

Г.С.
Донесена одлука о утврђивању текста конкурса за руководство полицијских агенција

САРАЈЕВО - Одлука о утврђивању текста конкурса за избор руководства полицијских агенција на нивоу БиХ донесена је на данашњој сједници Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ, потврдио је Срни предсједавајући овог одбора Енес Обралија.

"Овај текст ће бити објављен у Службеном гласнику и средствима информисања и након тога кандидати за ове позиције могу се пријављивати на конкурс који ће трајати 15 дана", рекао је Обралија.

Према његовим ријечима, након тога Независни одбор ће обавити интервјууе и оцијенити кандидате који се буду пријавили на конкурс.

"Утврђену листу кандидата шаљемо министру безбједности у Савјету министара, а он Савјету министара да би се именовали људи на челне позиције", рекао је Обралија.

Он је додао да, уколико којим случајем министар безбједности ту утврђену листу за челне позиције руководства полицијских агенција на нивоу БиХ не пошаље Савјету министара, онда то чини Независни одбор.

Обралија је напоменуо да се са избором на челне позиције полицијских структура на нивоу БиХ већ доста касни, јер актуелним челницима на овим позицијма у овом мјесецу истичу мандати.

"Битно је да смо постигли сагласност и раписали конкурс", рекао је Обралија.

Он је додао да су на сједници данас усвојене све тачке дневног реда које је разматрао Независни одбор.

Крајем мјесеца истичу мандати директору и замјенику директора Граничне полиције БиХ Зорану Галићу и Фахрудину Халачу, директору Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсаду Вилићу и његовим замјеницима Ранку Вуковићу и Ивици Бошњаку, те замјенику директора Агенције за истраге и заштиту БиХ Ђури Кнежевићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана