Donesena odluka o utvrđivanju teksta konkursa za rukovodstvo policijskih agencija

G.S.
Donesena odluka o utvrđivanju teksta konkursa za rukovodstvo policijskih agencija

SARAJEVO - Odluka o utvrđivanju teksta konkursa za izbor rukovodstva policijskih agencija na nivou BiH donesena je na današnjoj sjednici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH, potvrdio je Srni predsjedavajući ovog odbora Enes Obralija.

"Ovaj tekst će biti objavljen u Službenom glasniku i sredstvima informisanja i nakon toga kandidati za ove pozicije mogu se prijavljivati na konkurs koji će trajati 15 dana", rekao je Obralija.

Prema njegovim riječima, nakon toga Nezavisni odbor će obaviti intervjuue i ocijeniti kandidate koji se budu prijavili na konkurs.

"Utvrđenu listu kandidata šaljemo ministru bezbjednosti u Savjetu ministara, a on Savjetu ministara da bi se imenovali ljudi na čelne pozicije", rekao je Obralija.

On je dodao da, ukoliko kojim slučajem ministar bezbjednosti tu utvrđenu listu za čelne pozicije rukovodstva policijskih agencija na nivou BiH ne pošalje Savjetu ministara, onda to čini Nezavisni odbor.

Obralija je napomenuo da se sa izborom na čelne pozicije policijskih struktura na nivou BiH već dosta kasni, jer aktuelnim čelnicima na ovim pozicijma u ovom mjesecu ističu mandati.

"Bitno je da smo postigli saglasnost i rapisali konkurs", rekao je Obralija.

On je dodao da su na sjednici danas usvojene sve tačke dnevnog reda koje je razmatrao Nezavisni odbor.

Krajem mjeseca ističu mandati direktoru i zamjeniku direktora Granične policije BiH Zoranu Galiću i Fahrudinu Halaču, direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsadu Viliću i njegovim zamjenicima Ranku Vukoviću i Ivici Bošnjaku, te zamjeniku direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH Đuri Kneževiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana