Дом народа: Одбијени приједлози захтјева и закључка бошњачких делегата

Срна
Дом народа: Одбијени приједлози захтјева и закључка бошњачких делегата

САРАЈЕВО - Дом народа Парламентарне скупштине БиХ није данас на хитној сједници у Сарајеву прихватио приједлоге захтјева и закључка бошњачких делегата како би се обезбиједила новчана средства за опште изборе у БиХ 2. октобра.

Подршку приједлогу и закључку бошњачких делегата ускратили су делегати из СНСД-а и ХДЗ-а.

У захтјеву се подсјећа да је Изборним законом БиХ прописано да средства за провођење избора треба да буду обезбијеђена буџетом БиХ у року од 15 дана од расписивања избора, односно најкасније 19. маја.

Приједлогом закључка, који је у склопу захтјева за одржавање хитне сједнице, предвиђа се да Дом народа наложи Савјету министара доношење одлуке о одобравању и расподјели 12,5 милиона КМ на име расхода Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ за одржавање овогодишњих општих избора.

У име клуба делегата бошњачког народа Амир Фазлић /СДА/ предложио је, такође, закључак према којем се министру финансија и трезора у Савјету министара Вјекославу Беванди налаже да сачини приједлог одлуке о додјели средстава ЦИК-у у износу од 12,5 милиона КМ, а да ову одлуку Савјет министара донесе у року од 48 часова, што на крају сједнице није прихваћено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана