Додик: Српски народ чине и живи и мртви, никада не заборавити злочин

Срна
Додик: Српски народ чине и живи и мртви, никада не заборавити злочин

СОМБОР - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у Сомбору, на државној манифестацији обиљежавања Дана сјећања на страдале у НАТО агресији 1999. године, да они који су починили овај злочин морају да схвате да српски народ чине и живи и мртви, али и они који ће се родити, и да је зато одговорност према онима који ће доћи да се ова агресија никада не заборави.

Додик је рекао да је циљ вечерашњег окупљања не да се сјећамо, него да никада не заборавимо оно што су учинили злотвори који су наложили бомбардовање и убијање недужних људи.

"Окупљамо се овдје захваљујући предсједнику Србије Александару Вучићу који је одлучио да се агресија назове правим именом, а не жМилосрдни анђеож. Ми смо народ чији су страдалници називани колатералном штетом. Ми нисмо колатерална штета. Никад им, што се мене тиче, нећемо ни опростити, ни заборавити. Не можемо да опростимо зато што су били бездушни, зато што су до краја ишли да нас понизе", поручио је Додик.

Он је рекао да је СР Југославија изабрана за вјежбалиште због само једне организације, а то је НАТО, те истакао да одговорни за овај злочин никада нису одговарали.

Додик је нагласио да су након НАТО агресије нудили кредите за обнову свега што је порушено, али да српски народ није могао да обнови дјецу и невино страдале људе.

"Ја им никада нећу вјеровати", поручио је Додик.

 

Данас су се навршиле 24 године од почетка агресије НАТО-а на СР Југославију у којој је током 78 дана бомбардовања убијено 2.500 људи, међу којима најмање 79 дјеце, док је употреба забрањене муниције са осиромашеним уранијумом изазвала тешке посљедице по здравље становништва, а цијела земља претрпјела страшна разарања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана