Ђокић: Изетбеговић подстиче мржњу

Срна
Ђокић: Изетбеговић подстиче мржњу

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је да је лидер СДА Бакир Изетбеговић опет, као много пута до сада, увриједио српски народ и показао да није опредијељен за мир, стабилност и суживот, већ да подстиче мржњу и нетолеранцију између Срба и Бошњака.

Осудивши изјаву Изетбеговића који је рекао да није сигуран у тачност изреке да “нема лоших народа, већ само лоших руководстава” инсинуирајући да су Срби лош народ, Ђокић је нагласио да су категоризације и изјаве овог типа веома деструктивне и штетне за све народе који живе у БиХ, те да недвосмислено подсјећају на идеје због којих су животе изгубили милиони људи.

“Инсинуирање да је неки народ лош враћа нас идејама за које смо вјеровали да су превазиђене и да смо се са њима обрачунали још у Другом свјетском рату. Оваквим дјеловањем нарушавају се антифашистичке тековине ове земље које поносно његујемо и баштинимо”, рекао је Ђокић.

Он је додао да ниједан функционер не смије себи дозволити увреде и квалификације било којег народа и популаризовати превазиђене идеологије на трагу неонацизма, саопштено је из СП-а.

“Док су такви људи у политици, бојим се да за нас неће бити правог напретка. Наставак заговарања политике његовог оца који је заговарао рат на овим просторма, враћа нас деценијама уназад и уноси немир међу грађане. Против таквих појава морамо се борити и крајње је вријеме да се са њима обрачунамо и покажемо им да им није мјесто у политици”, рекао је Ђокић.

Лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да су Срби лош народ. Недавно је и министар спољних послова у Савјету министара Бисера Турковић упоредила српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са Адолфом Хитлером, а Србе са нацистима.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана