Чубриловић: Посланицима неће бити ускраћена права

Срна
Чубриловић: Посланицима неће бити ускраћена права

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да посланицима неће бити ускраћена права, те да ће сви имати исте обавезе након што је усвојен нови скупштински Пословник о раду.

“Важно је да постоји сарадња оних који воде Народну скупштину, посланика и гостију, односно да сви уважавају највишу законодавну институцију. Надам се да ће тако бити у даљем раду”, рекао је Чубриловић новинарима након сједнице Народне скупштине.

Он је истакао да је Народна скупштина Републике Српске и даље најефикснија законодавна институција у БиХ.

Чубриловић је подсјетио да је у октобру прошле године одлучено да се крене са израдом новог Пословника о раду Народне скупштине.

“Пракса је да сваки скупштински сазив има свој Пословник о раду. Сви посланици и клубови су имали прилику и довољно времена да доставе приједлоге, а многи су то и урадили. Суштина је да смо имали осам, девет мјесеци за усаглашавње новог Пословника што је било сасвим довољно”, указао је Чубриловић и подсјетио да је само једном у Народној скупштини постигнут консензус о Пословнику и то 2012. године.

Он је изразио жаљење што није постигнут консензус о новом Пославнику и навео да је у Законодавном одобру постигнут висок степен усаглашености о овом докумету.

Чубриловић је напоменуо да ће наредне седмице бити одлучено о термину, мјесту и начину одржавања наредне сједнице Народне скупштине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана