Чубриловић: Очекујем да ће коначно почети да побјеђује разум

Срна
Чубриловић: Очекујем да ће коначно почети да побјеђује разум

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изразио је очекивање да ће коначно у БиХ почети да побјеђује разум и компромис и да ће БиХ и цјелокупно њено становништво имати исти третман према истим догађајима из прошлости.

Коментаришући снимке из Бужима поводом прославе акције такозване Армије БиХ 1995. године на којима су се могле видјети ратне заставе и чути повици "Алаху егбер!", док је са друге Србин у Оџаку кажњен са 200 КМ због ношења заставе Србије на Бадњи дан, Чубриловић је изразио жаљење да људи на једној страни буду кажњени за много мање ствари, а на другој страни "можете да урадите било шта и да то остане непримијећено".

"Ово није ништа неуобичајено и даље имамо исти однос у БиХ. Проблем може бити само ако неко у Републици Српској нешто уради, док на другој страни то мало ко и указује и види да је проблем", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци, напомињући да није гледао те снимке.

На снимцима обиљежавања акције "Муња 93" у Бужиму и одавања почасти погинулима, између осталог, виде се ратне униформе, ратна застава БиХ и чују повици "Алаху егбер!".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана