Човић: Изборни закон до краја марта, у Мостару сигурно избори

Срна
Човић: Изборни закон до краја марта, у Мостару сигурно избори

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић изјавио је да ће до краја марта бити постигнут споразум о измјенама Изборног закона БиХ и да ће ове године сигурно бити одржани локални избори у Мостару.

Према досадашњој динамици међустраначких разговора, Човић сматра да је до краја марта реално постизање споразума и о другим измјенама Изборног закона БиХ.

“Промијенило се пуно тога када је у питању прича о Изборном закону у посљедњих годину дана”, рекао је Човић и додао да су захтјеви хрватске стране потпуно компатибилни са ставовима ЕУ.

Човић је навео да питање избора у Мостару треба ријешити у пакету с Домом народа ФБиХ и избором чланова Предсједништва БиХ да би се релаксирали односи и вратило повјерење, примарно између бошњачког и хрватског народа.

Он је навео да ће у 2020. сигурно бити организовани избори у Мостару и да је сасвим извјесно да ће тај проблем бити ријешен у предвиђеним законским роковима, односно прије времена када Централна изборна комисија /ЦИК/ проглашава изборе за ову годину, преносе федерални медији.

Када је ријеч о именовању челних људи у Сипи, ОСА-и и другим агенцијама на нивоу БиХ, Човић очекује да ће у наредних мјесец дана бити завршена сва именовања за која су већ расписане процедуре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана