Брчаци најавили протест због свирепог убиства младића, траже доживотну робију

ATV
Брчаци најавили протест због свирепог убиства младића, траже доживотну робију

Грађани Брчко дистрикта за недјељу у 10 часова заказали су спонтано окупљање на платоу испред бензинске пумпе у насељу Илићка док ће се грађани са подручја Општине Челић окупити на полигону основне школе како би кренули на посљедњи испраћај мучки убијеном Едину Зејћировићу (31) из Ратковића.

– Снимак који је објављен и којег имамо је дигао људе на ноге. Онако нешто није виђено у рату. Па шта им је урадио да му кидају нокте, да уринирају по њему. Због тога, Брчаци, ма како се звали, изаћи ћемо на улице и тражити да се монструми максимално казне. Тражићемо да се уведе казна доживотног затвора за такве монструме, педофиле, силоватеље –  река је један од оснивача Фејсбук групе„Правда за Едина”, преноси еБрчко.

Полиција Брчко дистрикта у координацији са Полицијском управом МУП ТК ухапсили су Суана Халиловића (40), Нихада Хукића (26) и Сувада Дједовића (22).

Интензивно се трага за Самидом Шабановићем који је, наводно, побјегао у Њемачку.

Они су 17. новембра отели Зејћировића и на каналу који је повезан са ријеком Савом починили убиство на свиреп и окрутан начин. На видео снимку који се проширио друштвеним мрежама и који је у посједу великог броја грађана чули су се монструозни коментари и још монструозније иживљавање над Зејћировићем.

Осумњиченим за свирепо убиство је одређена једномјесечни притвор, али огорчени грађани најављују како ће од Тужилаштва Брчко дистрикта и Основног суда у Брчко дистрикту континуирано тражити максималне казне за њих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана