Бијељина: Све више млађих пацијената, тешких клиничких слика и смртних исхода

Срна
Бијељина: Све више млађих пацијената, тешких клиничких слика и смртних исхода

БИЈЕЉИНА - Градски штаб за ванредне ситуације у Бијељини забринут је због повећане смртности усљед вируса корона, као и раста броја млађих пацијената и оних са тешком клиничком сликом.

На подручју града регистровано је 769 особа позитивних на вирус корона, од којих је 95 углавном са тешким клиничким сликама збринуто у ковид болници.

У току протекла 24 часа на подручју Бијељине преминуло је троје пацијената од посљедица заразе вирусом корона.

Из Градског штаба су навели да је при Дому здравља Бијељина 5. априла отворена дневна болница за пацијенте са лакшим и средње тешким симптомима и да је за првих седам дана рада љекарску помоћ добило је 70 пацијената.

Од претходне сједнице Штаба, изречено је 28.000 КМ казни привредним субјектима приликом контроле поштовања прописаних епидемиолошких мјера које су спроводили републички и градски инспекцијски органи.

Током викенда извршена је дезинфекција школских објеката.

Предсједници актива основних и средњих школа оцијенили су да је епидемиолошка ситуација међу школским особљем и ученицима задовољавајућа и да су спремни на прелазак на наставу у школама.

У саопштењу је наведено и да је Градски штаб усагласио мјере са епидемиолошким мјерама које је прописао Републички штаб на претходној сједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана