Бакалар: Ништа Не кријемо и сву тражену документацију даћемо на увид

Срна
Бакалар: Ништа Не кријемо и сву тражену документацију даћемо на увид

САРАЈЕВО - Предсједник Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Жељко Бакалар рекао је Срни да се већ петнаестак дана врше одређене предистражне радње Тужилаштва БиХ и увид у одређену документацију, те да је Колегијум ЦИК-а донио закључак да се сва документација коју траже достави на увид.

"Истражиоци Сипе који координишу заједно са Тужилаштвом данас су били мање од пола сата и не ради се ни о каквим упадима, како су поједини медији јавности покушали да представе као сензационализам", рекао је Бакалар.

Он је навео да је Тужилаштво БиХ покренуло предистражне радње на основу поднесене кривичне пријаве и Тужилаштво БиХ, колико он разумије, мора испитати наводе из сваке кривичне пријаве, па тако и ове.

"Тужилаштво БиХ ради уз подршку Сипе тако да су припадници Сипе дошли у ЦИК и тражили одређену документацију, коју смо им и дали на увид. Оно што знам јесте да се кривична пријава односи на одређене активности у Центру за бројање гласова. Што се нас тиче ми смо доступни и ништа се не крије", рекао је Бакалар.

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ у просторијама Централне изборне комисије /ЦИК/ врше увид у гласачке листиће у вези са пријавом о злоупотребама гласова из иностранства на протеклим локалним изборима, рекао је Срни портпарол Сипе Лука Миладиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана