Убиство у Њемачкој: Двије српске породице сукобиле се због мјеста у биоскопу

ГС
Foto: Илустрација

БЕРЛИН- Тројица држављана Србије наћи ће се пред судом у Њемачкој због убиства свог рођака Х. Х. (42) кога су, послије 16 година дугог породичног сукоба око мјеста у биоскопу, убили у наргила бару у октобру 2021. године.

Како преноси портал БЗ Берлин, сукоб у породици почео је давне 2005. године и то због мјеста у биоскопу. Сукоб се и тада, како преносе, завршио замало кобно.

Свађа двојице мушкараца попримила је толике размјере да је морао да реагује племенски суд, који је донио одлуку да двије породице треба да се избјегавају што је више могуће – преноси њемачки БЗ, а пише Курир.

Вјештачки наметнут мир трајао је све до октобра 2018. године.

– Х. Х. (42), који је био један од учесника сукоба у биоскопу, сједио је у локалном пабу, када је у локал ушла породица И. Х. (52), са чијим се рођаком он сукобио у сали, заједно са сином А.Х. (32) и остатком породице. Одмах по сусрету дошло је до свађе која је прерасла у општу тучу. С. О. (32), рођак Х. Х. потегао је пиштољ и опалио у масу, а метак је погодио једну рођаку (23) супарничке породице, која је искрварила до смрти, преноси Курир.

Осумњичени за убиство касније је осуђен на три године и 10 мјесеци затвора за убиство из нехата, али та пресуда није примирила другу породицу која је жељела да се освети за трагични губитак младе рођаке. Послије убиства поново је реаговао племенски суд, који је Х. Х. изрекао новчану казну од 20.000 евра, замјену за бол, и издао му дозволу да напусти град како не би долазио у контакт са породицом И. Х. чију је рођаку убио.

“Протјерани” човјек држао се забране скоро три године, али се онда изненада вратио у град, што је изазвало И. Х. да са својим сином дође у кафић у ком је он виђен по освету. У то вријеме, наводно, у бару је било вјенчање.

– Одмах је дошло до туче, а када су насрнули на Х.Х. његови рођаци су побјегли . И.Х. стао је иза свог сина А.Х. који је извукао пиштољ и хладнокрвно пуцао два пута у старјешину друге породице – прича извор и додаје:

– Х.Х. је одмах пао на под, а младић му је тада пришао са пиштољем, стао изнад њега и хладнокрвно му пуцао у главу. Након чега су они сјели и мирно сачекали долазак полиције и предали се без опирања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана